ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΤην φτιάχνουν χρόνια οι γιαγιάδες μας και εμείς την απολαμβάνουμε το βράδυ της Ανάστασης όλοι μαζί. Υπέροχη και απλή συνταγή για την μαγειρίτσα!

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.

ΥΛΙΚΑ:

- 1 συκωταριά

- έντερα

- 1 φλιτζάνι λάδι

- 2 μαρούλια ψιλοκομμένα

- 8-10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

- 1 φλιτζάνι ρύζι

- 3 αυγά

-3 λεμόνια

Εκτέλεση:

Πλένεις πολύ καλά την συκωταριά και τα έντερα.

Αφού έχεις πλύνει πολύ καλά τα έντερα, τα γυρνάς ανάποδα με ένα καλαμάκι.

Προσθέτεις την συκωταριά και τα έντερα σε νερό που βράζει και τα ζεματίζεις.

Αφού βράσει την ψιλοκόβεις σε πολύ μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζεις τα κρεμμύδια μαζί με τα κομματάκια της συκωταριάς και τα έντερα.

Προσθέτεις τα μαρούλια, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνεις 4-5 φλιτζάνια νερό και αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.

Αφού βράσουν προσθέτεις το ρύζι και συνεχίζεις μέχρι να βράσει και αυτό.

Έπειτα χτυπάς τα αβγά, ξεχωριστά τα ασπράδια και τους κρόκους.

Προσθέτεις τους κρόκους στην μαρέγκα από τα ασπράδια και ανακατεύεις.

Στύβεις τα λεμόνια και προσθέτεις τον χυμό σιγά- σιγά στα αβγά, προσθέτεις λίγο ζουμί από την μαγειρίτσα ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχώς.

Αφού προσθέσεις αρκετό ζουμί το ρίχνεις στην κατσαρόλα και την κουνάς ελαφριά μέχρι να πάει παντού το αυγολέμονο.

Σχετικές αναρτήσεις:


Leave a Reply

Newsletter

Headline